Plymouth State University Boyd Science

Banwell Architects, in association with Mitchell/Giurgola Architects, was commissioned to complete a 26,000 sf addition with complete renovations to the existing Science facility. This building was originally constructed in 1969, to house labs, classrooms, and support space. Mechanical, electrical, telecommunication, and life safety systems were upgraded to meet the latest codes.

The Science Center includes the latest resources such as:

  • Climate-controlled research chambers
  • Electron microscopy suite
  • 1400 liter marine aquarium
  • Human physiology lab
  • Museum and specimen room
  • Rooftop greenhouses

Location: Plymouth, NH
Size: 26,000 sf New; 54,400 sf Renovation
Project Cost: $12,800,000
Completion: 2004

Project Images

Related Projects
College Architect VT