New Hampton Ice Hockey Rink

In 2014, hockey teams at the New Hampton School practiced in an outdoor hockey facility that exposed audiences and players to the weather. The school district hired Banwell Architects to design a new fully-enclosed hockey rink to replace their existing open-air energy efficient year round facility.

Features of the new facility include:

• Upgraded data and broadcasting technology for improved game experience
• Energy efficient design with insulated walls and LED lighting for energy savings and comfort
• “Kalwall” natural lighting structures that draw daylight in through the building’s gable ends
• Individually heated and dehumidified spaces for maximum thermal comfort
• New lighted courtyards and walkways to enhance the area around the rink

The new, more comfortable facility represents a major shift in the school’s hockey program, improving the school’s attractiveness to incoming students. The building also offers a protected venue for outdoor spring sports before the grass is ready for play. The facility includes a training room, varsity and junior varsity locker rooms for home and away teams, and a multi-function space overlooking the playing fields.

Location: New Hampton, NH
Size: 39,000 sf Renovation
Project Cost: $7,000,000
Completion: 2015

Project Images

Related Projects
Architect Master PlanningCardigan Mountain School Architect